Според Закона за движение по пътищата използването на Handsfree по време на шофиране е задължително.

Шофирането в зимни условия е истинско изпитание за шофьорите. Особено, ако работата им е свързана с воденето на безкрайни разговори по телефона. Най-лесното решение, за да съчетаете концентрацията в пътя и разговора е да използвате Handsfree (хендсфри) или "Свободни ръце".

На пазара се предлагат много марки и модели на вече достъпни цени.

Handsfree може да е с кабел или да използва технологията bluetooth. Моделите с кабел започват на цени от 15лв. Варианти с тапи или с по-големи наушници. Цветове от стандартно черно, до искрящо розово - за всеки по нещо. Варианти с кабел се предлагат от марки, като: Maxell, Hama, Canyon, SONY, Philips, които гарантират високо качество.

Моделите, които използват за свързване Bluetooth технология ви дават по-голяма свобода в движението, за да не се оплитате в кабели. Там цените започват от 21лв. Вариантите са с тапичка за едното ухо или стерео. Дали ще използвате тапи или с големи наушници е въпрос на личен комфорт. Някои от тези модели могат да се ползват не само при шофиране, но и по време на спорт. Моделите са с вградени презареждаеми батерии, които издържат от 3 до 5 часа време на разговори. В standby режим издържат до 4 дена. Времето им на зареждане е около 2 часа. Повечето модели могат да се свържат с повече от 1 устройство едновременно в обхват от 10 м.

Друго решение за разговори и слушане на музика в колата е Bluetooth системата за кола на Jabra. Устройството се закача на сенника в колата и посредством Bluetooth се свързва с 1 или 2 устройства. Може да се ползва,като безжична тонколона, за да се насладите на любимата музика,а когато получите входящо обаждане да отговорите директно от него. Времето за разговори с 1 зареждане на батерията е 20 часа или 30 дена в режим на готовност.

Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.